fbpx

Category : Iværksætteri

Iværksætteri Personligt

Investcorp køber majoriteten af Ageras

I dag er en rigtig stor dag for mig.

På mange måder føles den som afslutningen på en 5 års fantastisk lang rejse, men samtidig begyndelsen på et nyt og endnu større, vildere og mere spændende kapitel.

Da vi byggede Ageras tilbage i 2012 var det med en ambition om at blive verdens førende markedsplads inden for regnskab og juridiske ydelser. Vi er godt på vej mod målet og er overbeviste om, at blandingen af teknologi og et højt serviceniveau er midlet til succes.

Ageras har udviklet sig på sine spæde 5 år.

Vi opererer nu i 5 markeder fra kontoret i København, hvor mere end 80 dedikerede medarbejdere servicerer en voksende kundekreds, der for nyligt rundede 100.000. Denne milepæl er vi sindssygt stolte af, da det bevidner, at vi har slået et kæmpe hul i markedet og gør en stor forskel for mange små og mellemstore virksomheder.

2016 var et begivenhedsrigt år for os. Vi øgede omsætningen med 60%, blev udnævnt som Gazelle-virksomhed af Børsen (den 10. hurtigst voksende), og vi fik for alvor fodfæste på de hollandske og tyske markeder.

I dag kan vi offentliggøre, at den internationalt anerkendte fond Investcorp har købt majoriteten af selskabet og investerer et betydeligt beløb. Det skal være med til at tage virksomheden til det næste niveau og understøtte fortsat international ekspansion og vækst på de eksisterende markeder.

Investcorp er en global equity fond med store investeringer i teknologivirksomheder med særlig fokus på data, IT-sikkerhed, internet, mobility og fintech.

Fra det første øjeblik vi mødte Investcorp, stod det klart, at de var den rigtige partner for Ageras til den næste fase af vores vækstrejse. Investcorp har et godt omdømme og imponerende generalieblad med at vækste ejerledede teknologivirksomheder, og deres globale tilstedeværelse og omfattende netværk understøtter Ageras’ fortsatte internationale ekspansion.

Jeg vil bruge anledningen til at sige et stort tak til alle dem, der har været med til at gøre Ageras til en succes. En særlig tak skal lyde til de kunder, partnere og medarbejdere, der på hver sin måde har bidraget til at skabe et mere transparent marked for regnskab og juridiske ydelser.

Jeg fortsætter sammen med min gode partner Rico på rejsen og glæder os til at se, hvorhen den bringer os.

Read More
Iværksætteri Personligt

Mit nye eventyr, Ageras

Blot et kort pip herfra, da det efterhånden er noget tid siden, du har hørt fra mig.

Jeg har netop teamet op med de gode folk Rico Andersen (som jeg også lavede Få Det Gjort med), den kendte serieiværksætter Martin Thorborg og hans partner Nicolai Frisch om at starte en ny virksomhed: Ageras.

Idéen er at skabe transparens indenfor B2B serviceydelser, f.eks. revision, bogholderi og advokatydelser.

Der er afgjort et marked, så jeg ser frem til at sparke endnu en virksomhed igang.

Tjek Ageras ud her

Jeg kommer derfor som udgangspunkt også til at holde en pause fra skriveriet, da Ageras kommer til at kræve min fulde dedikation, energi og båndbredde det næste lange stykke tid.

Read More
Iværksætteri Personligt

Iværksætter på fuld tid – fuck hvor jeg glæder mig

Så er huen på med tilfredsstillende resultat og et par dage med lyse nætter er veloverstået.

Fun fact: Jeg fik et legat for særlig akademisk interesse, hvilket med min prioritering af studiet fandt lidt morsomt. Nå, nok om det.

Nu er det tid til at give den gas – og fuck hvor jeg glæder mig!

Det er egentlig mest business as usual, men i et lidt højere og mere ambitiøst gear end tidligere.

Jeg har haft CVR-nummer siden jeg var 18 år og 8 dage – og endnu længere i min mors navn (ja – pisse fedt at betale topskat af den først tjente krone :-)).

Nu stifter jeg selskabet Hegelund Equities ApS, der vil danne rammen om mine fremtidige virksomheder og investeringer.

ComboWeb bliver drevet videre som konsulentbureau, men vi kommer til at fokusere langt mere på online marketing og e-commerce end på online visitkort til mindre virksomheder. Til disse er vi snart klar med et nyt koncept, der er lidt mere samlebåndsagtig i den bedste betydning. Høj kvalitet og lave priser. Samtidig bliver antallet af kunder skåret ned så vi kan fokusere på at levere god og tilpasset rådgivning til få og tætte kunder.

Det går også rigtigt godt med Hegelund Media, hvor vi fortsat breder os med flere sites inden for flere brancher. Jeg har indledt et par joint ventures, så vi kan sætte endnu mere turbo på og det glæder jeg mig voldsomt til.

Seneste nyt er, at jeg indtræder som medejer af Få Det Gjort, hvor jeg har investeret lidt penge og kommer til at investere en masse tid. Få Det Gjort er en markedsplads for private serviceydelser i hjemmet – såsom børnepasning, rengøring, handymænd osv. Så har du brug for en hånd eller vil tjene en ekstra mønt, så tjek det ud!

Konklusion: Nu er jeg fuldblodsiværksætter og glæder mig til at give den max gas med alle projekterne, få en masse lussinger af markedet og komme tilbage med et knock-out! 🙂

Read More
Iværksætteri Personligt

Sådan driver jeg to virksomheder ved siden af min uddannelse

Jeg har nu drevet virksomhed i fem år. På seriøst plan i knapt tre år, hvor jeg lancerede en annonceplatform ved siden af mit konsulentbureau.

Nogle vil dog mene, at det stadig ikke er på et seriøst plan. Argumentet? At de første 30 timer om ugen allerede er besat af min uddannelse.

Hvordan min hverdag hænger sammen er en længere historie. Så hvis du blot vil læse mine 13 tips til hvordan du som studerende (eller som lønmodtager for den sags skyld) kan starte og drive en virksomhed ved siden af, så gå direkte til listen ved at klikke her.

Lad mig slå en ting fast: Min virksomhed er seriøs. Bundseriøs og dybt professionel. Min virksomhed er nemlig min fremtid.

Jovist åbner min studenterhue mulighed for videreuddannelse og sikkert også nogle andre døre. Men jeg vil omvendt argumentere for, at de erfaringer, de værdier og det netværk jeg har opbygget gennem de seneste års erfaring med at etablere og drive virksomhed er mange gange mere værd for min fremtidige karriere, hvadenten den fortsætter som iværksætter eller som lønmodtager.

Derfor går jeg ikke på kompromis. Men omvendt erkender jeg også, at jeg må få tingene til at hænge sammen med det udgangspunkt jeg har.

Men nu til hvad mit indlæg egentlig handler om – som er et tilbagevendende spørgsmål, der kommer, hver gang snakken falder på mit liv og mine bedrifter: Hvordan får jeg tid til det hele?

Har mit døgn 25 timer? Slacker jeg på skolebænken? Eller er jeg et supermenneske, der får det hele gjort på den halve tid?

Selvom både først- og sidstnævnte ville være rare, er ingen af ovenstående udsagn sande.

Mit døgn har ikke 25 timer, men jeg sover lidt mindre end gennemsnittet. Jeg slacker ikke i skolen, men er en mønsterelev i de fag, der interesserer mig. Og jeg er langt fra noget supermenneske…

Men…

Jeg har sat en værdi på min tid.

Da jeg tilbage i 2008 byggede mit første succes-projekt online, brugte jeg omtrent 75 timer. Siden er meget vand løbet under broen, og i dag er sitet en mindre del af min portefølje, men jeg har da alligevel tjent over 100.000 kr. på det site.

Ikke desto mindre betyder det, at jeg på noget arbejde jeg lavede i 8. klasse havde en timeløn på over 1.300 kr. i nutidsværdi. 1.300 kr!

Ja, jeg var heldig at ramme en lille guldåre, men til gengæld stiger indtjeningen stadig måned for måned, så om nogle år vil den tilbageskrevne værdi af min indsats i 8. klasse være meget højere.

Blot for at sætte tingene i perspektiv var jeg sideløbende reklameomdeler dengang. Det gav mig omregnet ca. 40 kr. i timen. Så da det omtalte site begyndte at give afkast, var den første ting jeg gjorde naturligvis at opsige det job, så jeg kunne producere mere og tjene mere – også selvom indkomsten først kommer på sigt.

I dag er jeg så priviligeret at have et cash flow, der gør, at jeg kan træffe beslutninger, der er gode for mig. Enten i form af at det er noget der gør mit liv rarere – eller noget der sparer tid, så jeg kan tjene mere.

At jeg er kommet hertil skyldes, at jeg ret tidligt forstod et vigtigt princip:

1 krone i dag er mere værd en 1 krone i morgen – men 2 kroner i morgen er mere værd end 1 krone i dag.

Så uden at lyde alt for kynisk, så sætter jeg en værdi på alt. Ikke for at opbygge en kæmpe formue, men simpelthen så jeg kan navigere i, hvad der ville være fornuftigt at gøre – både fra et økonomisk og menneskeligt perspektiv.

Derudover er tid også din vigtigste udtømmelige ressource og nøglen til alt du udretter i livet, og derfor også den, du skal sætte den højeste værdi på.

Med andre ord baserer mit liv sig på bevidste tilvalg og fravalg i stedet for bare at gå med strømmen.

Det betyder også, at hvis jeg tilvælger en aften med mine venner, så ved jeg også, at det højst sandsynligt vil koste mig et par tusinde i tabt indtjening i fremtiden. Men det er jo det hele værd.

Så hvad gør jeg konkret?

Her er 13 ting jeg gør, som gør at jeg kan sparke røv både professionelt, på min uddannelse og i mit privatliv.

 1. Jeg prioriterer benhårdt og er slave af min todoliste

  Dette er nok listens no-brainer. Hvis du ikke prioriterer dine opgaver og holder styr på hvad du skal lave (og følger op på hvad du rent faktisk får gjort), så ender du med ikke at være effektiv – uanset hvor hårdt du arbejder. Det handler om at gøre det rigtige på det rigtige tidspunkt. Ved senere lejlighed kan jeg dele mit todo-system, men et quick tip er f.eks. at sætte et label på alle dine opgaver. Så f.eks. har jeg et label der hedder “10 min” for opgaver som jeg kan løse på under 10 min i f.eks. et frikvarter, et andet label der hedder “Offline” til opgaver jeg kan løse når jeg er på farten og ikke kan få adgang til nettet. På den måde kan jeg altid producere. En gang om måneden planlægger jeg en måned frem med fokusområder. Dette gør jeg for at undgå at blive for snævertsynet, men også løfte mig op i helikopteren og få et overblik over, hvilke projekter og opgaver der reelt vil skabe mest værdi.

 2. Jeg bliver bedre – på mine præmisser

  Hvis du ikke er i udvikling, er du i afvikling. Derfor går jeg meget op i hele tiden at lære og udvikle mig selv. Men skolen som format passer mig ikke – og slet ikke mit tidsskema. Derfor søger jeg til blogs som jeg kan læse mellem møder, i frikvarterer osv. og podcasts, som jeg kan lytte mens jeg kører bil, arbejder eller andet.

 3. Jeg erkender mine svagheder

  Hvis du ikke gør det, du er absolut bedst til eller er mest passioneret omkring (helst gerne en kombination), så vil du fejle. Din mangel på kompetence eller motivation vil gøre, at dine konkurrenter leverer et bedre eller mere konkurrencedygtigt produkt. Hvis du bruger din tid på områder som ikke stimulerer dig eller hvor du ikke er bedre vil det dels dræbe din motivation og der er ikke nok værdiskabelse til at det kan betale sig. Ofte kan det f.eks. betale sig at outsource bogføring, så du kan bruge tid på at levere værdi til dine kunder.

 4. Jeg har det bedste udstyr

  Det siges, at forskellen på drenge og mænd er prisen på deres legetøj. I den henseende må jeg være en rigtig velvoksen mand. 🙂 Jeg har det bedste udstyr. Hjernen skal være den begrænsende del – det må aldrig være ressourcer, som man nemt kan købe sig til og betaler sig hjem relativt hurtigt. Husk dog at komme udover stepperne og ikke vente med at gå i gang med at kode til du liiige har den nye Mac, vente med at lave video til du har det professionelle udstyr osv. Kom i gang og opgrader når du har traction.

 5. Jeg bruger ekstravagant transport

  For to år siden gik jeg hjem fra byen for at spare penge på bus og taxa. Og vi snakker ikke “at krydse Langebro”. Jeg er opvokset 10 km ude på landet. Det tog mig et par timer, men økonomisk set kunne det næppe betale sig. I dag tager jeg ofte en taxa – også selvom bussen går lige ved siden af – for at spare tid og for at jeg kan arbejde i ro og mag. Det gælder i øvrigt al slags spildtid som jeg forsøger at udnytte bedst muligt. I stedet for at tjekke Facebook når jeg venter på bussen, så sørger jeg for lige at besvare en mail.

 6. Jeg laver altid business

  Work-life balance mig i r****. Jeg er altid på. Mine kunder kan ringe når som helst. Og kan jeg slippe afsted med at besvare en e-mail mellem aftensmad og dessert, gør jeg det. Men jeg gør det fordi jeg elsker det – jeg ser det ikke som et stresselement.

 7. Jeg ser ikke TV

  Jeg har for længst droppet flow-TV, undtagen TV-avisen, som er værdiskabende og aktuel. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har tændt fjernsynet og bare zappet indtil jeg fandt noget interessant. Derimod streamer jeg til tider programmer, som har min reelle interesse.

 8. Jeg sørger for altid at være i execution mode

  Uanset hvor jeg er sørger jeg altid for at skabe værdi. Nogle vil misforstå dette punkt til at jeg er en person der tankeløst render rundt og gør ting bare for at gøre det. Det er ikke tilfældet. Men jeg er dog bevidst om altid at lave noget, der skaber værdi. Om det så er at producere indhold, læse en bog eller sågar bare hvilke mig er fint – så længe det er fokuseret på at udrette noget for at skabe værdi for noget andet.

 9. Jeg lader ikke andre diktere min tid

  Jeg værdsætter den tid jeg er blevet givet utroligt meget og derfor handler det også om at få det meste ud af den. Derfor lader jeg ikke andre diktere min tid (udover lektier som nødvendigt onde :)). Et konkret eksempel er, at jeg sjældent tager telefonen, da det så er på deres præmisser. I stedet tillader jeg mig at notere opkaldet og ringe tilbage, når det passer mig.

 10. Jeg forsøger at bruge skolen i mit erhverv – og omvendt

  Generelt forsøger jeg at sikre så stort overlap mellem min uddannelse og min virksomhed som muligt. Så kan jeg bruge min virksomhed som case i Erhvervsøkonomi gør jeg det. Og et af mine online projekter er baseret på viden jeg fik fra min SRP-opgave. På den søger jeg på bedst mulig vis at finde synergieffekter, så jeg kan slå to fluer med ét smæk. For alle på handelsskoler der har mulighed for praktik, ville en oplagt løsning være at tage praktik i egen virksomhed.

 11. Jeg er fokuseret og tilstede

  Når jeg har besluttet mig for at gøre noget, gør jeg det helt. På den måde får jeg absolut mest ud af min tid. Jeg altid prioriterer én opgave ad gangen og følger den til dørs. Og hvis jeg bruger tid væk fra arbejdet, så prioriterer jeg det jeg gør og er tilstede i nuet – så meget man nu kan, da denne jo konflikter lidt med pkt. 6.

 12. Jeg vælger venner med omhu

  Dette er nok et af de mest kontroversille punkt. Jeg omgås kun med mennesker, der bringer værdi til mig. Enten fordi de er gode at snakke med, kan få mig til at grine eller bare er et spændende menneske. Mange vælger at bruge tid med folk der reelt ikke siger dem noget af angst for at være alene. Derfor vælger jeg også at bruge tid med folk, der på det menneskelige plan bringer meget værdi.

Bonus: Jeg elsker det jeg laver

Fagforeningerne var i år 1919 varme fortalere for 8 timers søvn, 8 timers arbejde og 8 timers fritid. Mit skema ser næsten ens ud – bortset fra at 8 timers fritid erstattes med 8 timers arbejde og så går der to timer fra søvnen med fritid.

Ovenstående lyder som om jeg tager rigtig mange kompromiser og ofrer mig for at få tingene til at hænge sammen. Eller at jeg måske er slave af min livsstil.

Det er ikke sandt. Jeg elsker det jeg laver – og hvis jeg ikke gjorde, så ved jeg godt, at det aldrig ville blive en succes og jeg ville ende som et sølle tilfælde, der er slave af penge eller hvad der nu ellers skulle være drivkraften.

Du skal oprigtigt elske det, der stjæler den fritid, som fagbevægelsen kæmpede for. Ellers er det for stor en ofring – uanset hvor materielt rig det kan gøre dig.

Så min livsstil er aktivt valg – et tilvalg hvis positive aspekter langt overstiger mine savnet ved de fravalg jeg har foretaget.

Jeg vågner (næsten) hver morgen med et kæmpe smil over at få endnu en dag, hvor jeg kan give den gas og nyder løbende at se frugten af det arbejde, som jeg lavede i går, for en måned siden eller måske for flere år siden.

Read More
Iværksætteri

Iværk08 – årets iværksættermesse

Iværk08 er nu veloverstået og selvfølgeig en begivenhed, som undertegnede deltog i. Messen i år synes jeg er markant bedre end sidste års messe.

Der var et væld af interessante begivenheder og udstillere på årets messe for iværksættere, Iværk08. Messen afholdtes traditionen tro i Forum, og strækte sig over to dage.

Jeg var derinde – desværre i alt for kort tid – i dag, hvor jeg bl.a. fik lejlighed til at høre Martin Thorborg tale om motivation for iværksættere og om hvordan man som iværksætter udnytter sin tid optimalt. Det var interessant at høre, og der var da også et par stykker (eller hundrede) der også havde interesse for at høre om det.

På årets iværksætter messe var der foruden mange interessante workshops og seminarer også initiativer som Glasburet og iværkstedet, hvor man kan få 1-til-1-rådgivning om en masse specifikke områder af det at være selvstændig.

Desværre havde jeg kun meget begrænset tid, så jeg nåede ikke at deltage i så meget.

Det bliver spændende at se, hvad de har at byde på næste år, hvor jeg arbejder på at få min egen stand.

Aminokrus fra årets iværksættermesse, Iværk08Ét af mine  mål for dagens messe var at få fat på nogle af de omtalte Amino-krus, og jeg hjalp Amino af med 2 stk., så de kan holde hinanden med selskab mens far her stener på… tja… Amino! 🙂

Jeg håber at I har haft en god messe, hvis I har deltaget.

Read More
Iværksætteri Online marketing Tjen penge online

Sådan tjener du penge på internettet

Mange er interesserede i at tjene penge på sin hjemmeside. Jeg bliver nysgerrigt spurgt flere gange om ugen, hvordan jeg tjener mine penge. Selvom jeg meget gerne vil hjælpe, så vil jeg gerne have folk har en basisforståelse.

Her vil jeg samle nogle af de måder, man kan tjene penge på sin hjemmeside på.

Affiliatenetværk

Mange annoncenetværk blomstrer op for tiden. De gamle spillere, Partner-Ads, Euro Ads, Adservice osv. Fælles for ovenstående partner-netværker er, at de alle er udsat for hård konkurrence, hvor det oftest er annoncørerne, de tilgodeser i konkurrencen, da det er dem, der er mest konkurrence om.

Fordelene ved affiliatenetæværk er, at de ofte er nemme og lige til at gå til og der er ofte få krav til hjemmesiderne, der tilmelder sig som publishers. De negative sider er selvfølgelig, at de skal have en bid af det, annoncørerne betaler, men denne del er ofte givet godt ud i forhold til, hvis du selv skulle opsøge annoncører og stå for salg og support, som jeg kommer nærmere ind på om lidt.

Desuden er der nogle, der føler sig snydt af disse netværk, da netværkene suverænt bestemmer, om de mener, at du har ret til at få dine penge og hvor mange af dem. Men der må man opbygge en tillid til de enkelte netværk. Jeg må indrømme, at jeg ikke har de bedste erfaringer med supporten fra alle steder og jeg kender også flere, der har fået penge i klemme.

Til begynderen vil jeg klart anbefale Partner-Ads.

Contextual Ads

Meget populært i tiden ef f.eks. Google AdSense, hvor AdWords-annoncørerne annoncerer på Googles netværk af publishers, der er tilmeldt AdSense. Yahoo / Overture tilbyder noget lignende, men det er ikke så populært i Europa.

Contextual Ads læser som regel indholdet af din side automatisk, hvor herudfra selv finder nogle relevante annoncer. Fordelen er, at de er nemme at implementere og for nogle siders vedkommende kan give en anelse mere revenue. Men du mister en stor del af kontrollen med annoncerne og det kan være irriterende.

Direkte annoncesalg

Få fuld styring og sælg dine annoncer selv. Det er selvfølgelig en fordel, da du kan beholde hver en øre selv, men du skal også bruge en hel***des meget tid på at opsøge annoncører, give tilbud, opkræve penge, opsætte kampagner mm.

Donation

Den skal jo nævnes… Hvis du mener, at du kan hive nogle penge ud af dine brugere vha. donationer, kan du også forsøge dig med det. Der er ikke mange gavmilde brugere derude, men hvis din side retter sig mod det amerikanske marked, er der lidt større sandsynlighed for at dine brugere spytter lidt i kassen. Hvorfor skal jeg ikke kunne sige.

Til formålet kan du bruge Ewire’s knap eller PayPal, der er ekstremt populær verden over.

Konklusion

Personligt bruger jeg en blanding af ovenstående metoder alt efter siden indhold. De sider, hvor Contextual Ads er en mulighed, bruger jeg det altid.

I bund og grund handler det om at mærke efter, hvad man gider, hvad man stræber efter, og sidst, men absolut ikke mindst, hvad der er muligt. I princippet er alt muligt, men du bliver nødt til at sætte nogle grænser.

Og et godt råd: Læs altid – og overhold selvfølgelig – de enekelte firmaers Terms and Conditions (betingelserne).

Read More
Iværksætteri

Autorespondere – indburstyves paradis!

Jeg har lige fået en auto-mail tilbage fra en selvstændig:

Hej.
Tak for din mail!

Min familie og jeg er taget afsted til Cypern og jeg kan derfor ikke besvare din mail før d. 20. januar.

Med venlig hilsen
XXX XXX
XXX
Xvej XX
6500 Vojens

Indbrudstyve og andre uærlige sjæle vil tolke den således: Der er fri adgang til adressen frem til d. 20. januar!

Jeg må sige, at det ikke er ret heldigt med så præcise mails. Og egentlig skal man passe meget på med at sende mails retur, da stort set alle spammere registrerer det og så dermed har de fået din e-mail-adresse bekræftet og så ved de, at der er én i den anden ende.

Hvis du absolut skal have en autoresponder, så formulér den således:

Hej.

Jeg kan ikke besvare din mail frem til d. X.

Mvh.
X

Pas på med de djævelske autorespondere og hvem du deler hvilke informationer med! Især selvstændige, der driver virksomhed fra egen bopæl skal være særligt opmærksomme.

Og PS: Som selvstændig bør du naturligvis aldrig lade dine kunder vente, men det er en helt anden diskussion.

Read More
Iværksætteri Online marketing

IT-bobbel 2.0?

Web 2.0, social networking, blogs, SEO, user generated content osv…

Alle IT-folk i dag har hørt om alle ovenstående ord – især de, der hyppigt frekventerer blogs om online marketing eller er så heldige at arbejde med det til dagligt.

Vi tænker måske ikke så meget over det, men så beder jeg dig gøre det nu. Lever vi i bobble 2.0? Kommer der en ny IT-bobble nu?

Denne video er faktisk ganske glimrende:

Jeg ser frem til den diskussion, den måtte medføre!

Read More