fbpx
Politik & samfund

Medielicens er en skævvridende, meningsløs skat

DR er et statsligt public service-organ, hvor man tilbage i 1925 indførte brugerbetaling (licens) for at flertallet ikke skulle betale for det, som fåtallet (eliten) havde nytte af.

I dag opkræver man ikke længere licens alene for TV og radio, men f.eks. er mobiltelefoner også omfattet. Ergo er stort set hele befolkningen licenspligtige. Licens er heller ikke længere øremærket DR. Derfor kan man argumentere for, at det blot er en ekstraskat.

Der er altså tale om en skævvridende kopskat. Det kræver unødigt meget administration at indkræve og kontrollere og samtidig gør de ca. 200.000 sortseere regnestykket endnu mere skævt.

Dermed er vi i en situation hvor en mindre del af befolkningen betaler for noget vi alle bruger. I et samfund som Danmark, hvor det ofte er den anden vej rundt (at vi via skatten alle finansierer noget få bruger), giver det bare ingen mening.

Vi skal naturligvis alle være med til at finansiere DR og andre licensbetalte tiltag, så hvorfor ikke bare gøre det smart, fair og transparent?

You may also like
Grundloven er udemokratisk!
Usømmelig omgang med andres penge

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage