fbpx

Category : Tjen penge online

Internettet Tjen penge online

Isabella Löwengrip lukker sin blog

For ca. et halvt år siden skrev jeg om en svensk blogger, Isabella Löwengrip, der i teorien var blevet millionær på at blogge om sit liv. Men nu er eventyret overstået for hendes vedkommende. Det skriver Berlingske.dk i dag.

Hun beklager det meget og skriver, at de sidste 3 års bloggeri har krævet meget arbejde fra hendes side 24 timer i døgnet. Selv siger hun også, at hun er blevet Sveriges svar på Paris Hilton.

Bloggen, der startede som en måde at rektruttere nye medlemmer til partiet Moderaterne og udviklede sig til at blive en personlig blog med fokus på f.eks. mode her nu lukket og slukket.

I skrivende stund har 1754 skrevet en kommentar til indlægget, hvori hun bekendtgør, at hun stopper med at blogge, så det er absolut noget, der påvirker hendes læsere, der tæller omkring 575.000 om ugen!

Bloggen var rigtig mange penge værd, men det var – desværre for hende – kun så længe hendes personlighed ligger i den. Bloggen tilhører hende, og læserne vil med garanti ikke kunne stille sig tilfredse med en “ny” Isabella. Nu er den død, og uitneressant for de mange firmaer, der ellers stod i kø for at promovere sine produkter blandt de unge læsere. Men for en ny, ung svensker, der forstår at promovere sig selv ligger der uanede muligheder.

Read More
Tjen penge online

Pladder fra Google?

Jeg faldt lige over en ret pudsig besvarelse i Googles FAQ om ugyldige AdSense-klik, hvor Google giver udtryk for, at de ikke ved en skid om deres eget system. Som svar til spørgsmålet “Jeg kom til at klikke på mine egne annoncer. Giver det problemer for min konto?” svares nemlig:

Selvom udgivere af en eller anden grund ikke må klikke på deres egne annoncer, har vi forståelse for, at man ved en fejl kan komme til at klikke på dem. Derfor er det ikke nødvendigt at kontakte os, hver gang du klikker på dine annoncer. Du kan være sikker på, at din konto bliver korrekt krediteret for alle de klik og visninger, vi anser for gyldige.

“Af en eller anden grund”? Det kunne de godt uddybe nærmere! 😀

God weekend

Read More
Tjen penge online

Isabella Löwengrip – blogger på fuld tid

Den kun 17-årige svenske blogger Isabella Löwengrip har gjort det, mange drømmer om, men kun ganske få realiserer – at kunne leve af at blogge.

Hun begyndte at blogge, grundet hendes engagement i politik og ønskede at udbrede kendskabet til Moderaternas ungdomsafdeling. Men hun kom til at skrive lidt om mode, og dette blev så populært, at hun i dag hovedsageligt netop skriver om netop det.

Og det går forrygende… Hun har over 270.000 læsere om ugen og er én af Sveriges mest læste personlige blogs. Bloggen giver en rigtig pæn indkomst. Dog vil hun ikke sige præcist hvor meget, men hun kan da holde et månedligt tøjbudget på 10.000 kr. helt uden problemer, som hun siger. Desuden har revisorer med ekspertise på området vurderet bloggen til at være flere millioner kroner værd. Problemet er bare, at ved et evt. salg, så går hele værdien ved siden tabt. Det er umuligt at sælge en blog, så den kan kun køre så længe Isabella er en ung, frisk pige med mod på at dele sit liv med sine læsere.

Det mest fantastiske…

Det der næsten er det allermest fantastiske er, at det sker i et land som Sverige. Det plejer kun at være muligt på internationale blogs, men dette beviser, at man aldrig kan vide…

Hun skal selvfølgelig lige have et godt råd med på vejen, fordi det første jeg ligger mærke til er, at siden ikke engang kan ses på min 1024×768-skærm optimalt. Det skal den simpelt hen kunne – og så er det hamrende irriterende at menuen scroller med op og ned og at der er lagt så megen vægt på AJAX’en, som også gør, at man ikke kan linke til enkelte indlæg. Det fungerer bare ikke – det er en ommer!

Desuden ville jeg udskifte reklamerne med nogle AdSense-annoncer, da jeg er overbevist om, at de – på trods af den lave dollar-kurs – kan give noget bonus pga. de mere relevante reklamer, der desuden som regel også giver en sjat mere på klik.

Men det er sgu godt gået, og jeg skal ikke nok ikke irettesætte én, der har formået at bygge sådan én forretning op…

Hatten af for blondinen!

Read More
Iværksætteri Online marketing Tjen penge online

Sådan tjener du penge på internettet

Mange er interesserede i at tjene penge på sin hjemmeside. Jeg bliver nysgerrigt spurgt flere gange om ugen, hvordan jeg tjener mine penge. Selvom jeg meget gerne vil hjælpe, så vil jeg gerne have folk har en basisforståelse.

Her vil jeg samle nogle af de måder, man kan tjene penge på sin hjemmeside på.

Affiliatenetværk

Mange annoncenetværk blomstrer op for tiden. De gamle spillere, Partner-Ads, Euro Ads, Adservice osv. Fælles for ovenstående partner-netværker er, at de alle er udsat for hård konkurrence, hvor det oftest er annoncørerne, de tilgodeser i konkurrencen, da det er dem, der er mest konkurrence om.

Fordelene ved affiliatenetæværk er, at de ofte er nemme og lige til at gå til og der er ofte få krav til hjemmesiderne, der tilmelder sig som publishers. De negative sider er selvfølgelig, at de skal have en bid af det, annoncørerne betaler, men denne del er ofte givet godt ud i forhold til, hvis du selv skulle opsøge annoncører og stå for salg og support, som jeg kommer nærmere ind på om lidt.

Desuden er der nogle, der føler sig snydt af disse netværk, da netværkene suverænt bestemmer, om de mener, at du har ret til at få dine penge og hvor mange af dem. Men der må man opbygge en tillid til de enkelte netværk. Jeg må indrømme, at jeg ikke har de bedste erfaringer med supporten fra alle steder og jeg kender også flere, der har fået penge i klemme.

Til begynderen vil jeg klart anbefale Partner-Ads.

Contextual Ads

Meget populært i tiden ef f.eks. Google AdSense, hvor AdWords-annoncørerne annoncerer på Googles netværk af publishers, der er tilmeldt AdSense. Yahoo / Overture tilbyder noget lignende, men det er ikke så populært i Europa.

Contextual Ads læser som regel indholdet af din side automatisk, hvor herudfra selv finder nogle relevante annoncer. Fordelen er, at de er nemme at implementere og for nogle siders vedkommende kan give en anelse mere revenue. Men du mister en stor del af kontrollen med annoncerne og det kan være irriterende.

Direkte annoncesalg

Få fuld styring og sælg dine annoncer selv. Det er selvfølgelig en fordel, da du kan beholde hver en øre selv, men du skal også bruge en hel***des meget tid på at opsøge annoncører, give tilbud, opkræve penge, opsætte kampagner mm.

Donation

Den skal jo nævnes… Hvis du mener, at du kan hive nogle penge ud af dine brugere vha. donationer, kan du også forsøge dig med det. Der er ikke mange gavmilde brugere derude, men hvis din side retter sig mod det amerikanske marked, er der lidt større sandsynlighed for at dine brugere spytter lidt i kassen. Hvorfor skal jeg ikke kunne sige.

Til formålet kan du bruge Ewire’s knap eller PayPal, der er ekstremt populær verden over.

Konklusion

Personligt bruger jeg en blanding af ovenstående metoder alt efter siden indhold. De sider, hvor Contextual Ads er en mulighed, bruger jeg det altid.

I bund og grund handler det om at mærke efter, hvad man gider, hvad man stræber efter, og sidst, men absolut ikke mindst, hvad der er muligt. I princippet er alt muligt, men du bliver nødt til at sætte nogle grænser.

Og et godt råd: Læs altid – og overhold selvfølgelig – de enekelte firmaers Terms and Conditions (betingelserne).

Read More