fbpx
Online marketing

Keyword research tip: Hack din konkurrents webanalyse

Det skal selvfølgelig ikke hedde sig, at bloggen her opfordrer til ulovligheder.

Men nogle gange gør ens konkurrenter så dumme ting, at det næsten lovliggør alt. 🙂

Jeg sidder lige nu og søgemaskineoptimerer en kundes hjemmeside, og jeg googlede lige ét af vores søgeord, som der ikke er ret megen konkurrence på. Gæt hvad jeg finder: En konkurrent har lagt sine statistikker offentligt tilgængeligt. Det giver mig indblik i hvilke søgeord han modtager trafik på. HAPS!

Hans hjemmeside er langt fra optimeret ligeså godt som vores og har også færre backlinks. Derfor har jeg forsøgt at optimere til samtlige gode søgeord og glæder mig til at stjæle trafik fra ham på alle disse termer.

Prøv du at se, om dine konkurrenter også har statistikker liggende frit fremme på internettet – det er guf for din keyword research.

Søg på nogle af de populærer hostede webanalyseværktøjer efterfulgt af site:konkurrentssite.dk og du kan se hvad der ligger offentligt tilgængeligt.

Du ønskes en god kommende uge og julemåned!

You may also like
Vind i søgemaskinerne ved at være på forkant
IT-bobbel 2.0?
9 Comments
 • Jacob W jan 4,2009 at 15:05

  Spændende “taktik” til keyword research. Men tror du ikke du har været meget heldig i denne situation? Det er i hvert fald ikke noget jeg nogensinde har set før. Slet ikke når det handler om webshops.

  Hvad var det for noget statistik de havde liggende? Screenshots fra Google Analytics, eller?

  • Martin Hegelund jan 7,2009 at 00:58

   Hej Jacob og velkommen til!
   Jo, jeg har været meget heldig. Men man ser ofte mindre sider lægge deres statistik online – f.eks. på LiveWebStats eller LiveCounter.dk. I dette tilfælde var det fra sidstnævnte.
   Jeg har heller ikke stødt på det før, men man kan jo være heldig. 🙂

 • Philip jan 8,2009 at 03:54

  FUCK EN TABER! Hvor lavt kan man synke, få dig et liv!

 • Simon M jan 22,2009 at 17:37

  Det er jo genialt! Du må lige forklare mig det lidt mere præcist i morgen!

  • Martin Hegelund jan 22,2009 at 17:49

   Ja, det må jeg jo hellere. Jeg har ganske hurtigt søgt lidt på offentlige statistikker fra dine konkurrenter, men der var ikke umiddelbart noget at finde. Men du ved jo også allerede, hvad du vil findes på… 😉

 • Frank Hellerup Madsen feb 5,2009 at 10:32

  Tak for tippet. Jeg har allerede fundet op til flere gode og relevante nøgleord på den måde.

  • martinhegelund feb 5,2009 at 17:41

   Godt at høre, at det var brugbart!

   Det viser bare, hvor vigtigt det er at holde øje med sine konkurrenter, så man hele tiden kan følge med dem (og naturligvis gerne komme foran).

 • Mikael Rieck apr 16,2009 at 08:45

  Martin, er der en let måde at finde af hvem der bruger de to nævnte tools på deres sider?

  • martinhegelund apr 16,2009 at 15:09

   Hej Mikael.

   Man kan jo bruge Google til at søge på sidens navn og nogle af de statistikservices, som kunne tænkes at stille statistik offentligt til rådighed. Jeg fandt frem til mine data ved at søge på “site:livecounter.dk domænenavn.dk”.

   Der er sikkert mange andre statistikservices, der giver mulighed for at brugerne offentliggør sine data. Det bedste du kan gøre er at kigge på dine enkelte konkurrenters kildekoder og satse på at de kan afsløre, om de eventuelt skulle bruge én af disse services. Det er sjældent, men det forekommer skam.

   Endnu engang kan jeg så blot opfordre til at beskytte dig selv ved ikke at offentliggøre statistik om refererende websites og søgeord. 🙂

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage