fbpx

Tag Archives: adsense

Tjen penge online

Pladder fra Google?

Jeg faldt lige over en ret pudsig besvarelse i Googles FAQ om ugyldige AdSense-klik, hvor Google giver udtryk for, at de ikke ved en skid om deres eget system. Som svar til spørgsmålet “Jeg kom til at klikke på mine egne annoncer. Giver det problemer for min konto?” svares nemlig:

Selvom udgivere af en eller anden grund ikke må klikke på deres egne annoncer, har vi forståelse for, at man ved en fejl kan komme til at klikke på dem. Derfor er det ikke nødvendigt at kontakte os, hver gang du klikker på dine annoncer. Du kan være sikker på, at din konto bliver korrekt krediteret for alle de klik og visninger, vi anser for gyldige.

“Af en eller anden grund”? Det kunne de godt uddybe nærmere! 😀

God weekend

Read More
Internettet

Google og Yahoo indgår reklameaftale

Selskaberne er blevet enige om at “forsinke gennemførelsen af den aftale for op til tre og en halv måneder, mens myndighederne gennemgår det.”
Aftalen kan opsiges på et hvilket som helst tidspunkt, men hvis den afsluttes inden 24 måneder vil Yahoo! skylde Google $ 250 millioner.

Partnerskabet er kun for de amerikanske og canadiske markeder, men med tiden er det ikke kun Yahoo’s søgeresultater, der vil nyde godt af Google. Også tekstreklamer andre steder på Yahoo samt Yahoos publisher-netværk vil få glæde af aftalen. Men da Yahoo nu bare bliver en formidler af AdSense-reklamer, hvordan bliver det så muligt for Yahoo at vinde markedsandele over AdSense med Yahoos eget annonce-netværk?

Udover de ekstra indtægter bliver det muligt for Google at få indsigt i den største konkurrents brugeres færden – og det bliver farligt! Google bliver endnu mere monopoliseret end det er i forvejen, og det er ikke sundt for søgemaskine-markedet.

Det bliver spændende at se, hvad fremtiden bringer!

Read More
Iværksætteri Online marketing Tjen penge online

Sådan tjener du penge på internettet

Mange er interesserede i at tjene penge på sin hjemmeside. Jeg bliver nysgerrigt spurgt flere gange om ugen, hvordan jeg tjener mine penge. Selvom jeg meget gerne vil hjælpe, så vil jeg gerne have folk har en basisforståelse.

Her vil jeg samle nogle af de måder, man kan tjene penge på sin hjemmeside på.

Affiliatenetværk

Mange annoncenetværk blomstrer op for tiden. De gamle spillere, Partner-Ads, Euro Ads, Adservice osv. Fælles for ovenstående partner-netværker er, at de alle er udsat for hård konkurrence, hvor det oftest er annoncørerne, de tilgodeser i konkurrencen, da det er dem, der er mest konkurrence om.

Fordelene ved affiliatenetæværk er, at de ofte er nemme og lige til at gå til og der er ofte få krav til hjemmesiderne, der tilmelder sig som publishers. De negative sider er selvfølgelig, at de skal have en bid af det, annoncørerne betaler, men denne del er ofte givet godt ud i forhold til, hvis du selv skulle opsøge annoncører og stå for salg og support, som jeg kommer nærmere ind på om lidt.

Desuden er der nogle, der føler sig snydt af disse netværk, da netværkene suverænt bestemmer, om de mener, at du har ret til at få dine penge og hvor mange af dem. Men der må man opbygge en tillid til de enkelte netværk. Jeg må indrømme, at jeg ikke har de bedste erfaringer med supporten fra alle steder og jeg kender også flere, der har fået penge i klemme.

Til begynderen vil jeg klart anbefale Partner-Ads.

Contextual Ads

Meget populært i tiden ef f.eks. Google AdSense, hvor AdWords-annoncørerne annoncerer på Googles netværk af publishers, der er tilmeldt AdSense. Yahoo / Overture tilbyder noget lignende, men det er ikke så populært i Europa.

Contextual Ads læser som regel indholdet af din side automatisk, hvor herudfra selv finder nogle relevante annoncer. Fordelen er, at de er nemme at implementere og for nogle siders vedkommende kan give en anelse mere revenue. Men du mister en stor del af kontrollen med annoncerne og det kan være irriterende.

Direkte annoncesalg

Få fuld styring og sælg dine annoncer selv. Det er selvfølgelig en fordel, da du kan beholde hver en øre selv, men du skal også bruge en hel***des meget tid på at opsøge annoncører, give tilbud, opkræve penge, opsætte kampagner mm.

Donation

Den skal jo nævnes… Hvis du mener, at du kan hive nogle penge ud af dine brugere vha. donationer, kan du også forsøge dig med det. Der er ikke mange gavmilde brugere derude, men hvis din side retter sig mod det amerikanske marked, er der lidt større sandsynlighed for at dine brugere spytter lidt i kassen. Hvorfor skal jeg ikke kunne sige.

Til formålet kan du bruge Ewire’s knap eller PayPal, der er ekstremt populær verden over.

Konklusion

Personligt bruger jeg en blanding af ovenstående metoder alt efter siden indhold. De sider, hvor Contextual Ads er en mulighed, bruger jeg det altid.

I bund og grund handler det om at mærke efter, hvad man gider, hvad man stræber efter, og sidst, men absolut ikke mindst, hvad der er muligt. I princippet er alt muligt, men du bliver nødt til at sætte nogle grænser.

Og et godt råd: Læs altid – og overhold selvfølgelig – de enekelte firmaers Terms and Conditions (betingelserne).

Read More
Online marketing

Recession = dårlig AdSense indtjening

Den amerikanske økonomi har stor indflydelse på det danske erhvervsliv og annoncemarkedet er ingen undtagelse.

Personligt har jeg oplevet fremgang i besøgs- og brugertal på ca. 15%, men tilbagegang på mine AdSense-udbetalinger på 10% i samme periode.

Jeg har snakket med flere andre publishers, der ser samme billede. Hvorfor?

Jeg tror at svaret skal findes i den økonomiske tilstand.

Recessionen medfører naturligt mindre annoncebudgetter fra annoncørerne, og da Googles system er baseret på en auktion vil denne mindre konkurrence naturligt føre til lavere klikpriser.

Det medfører mindre indtjening per klik for annoncørerne – men også for Google selv.

Desuden er dollarens kurs konstant faldende, så det gør heller ikke ligefem resultatet bedre. Og hold for guds skyld ikke betalingerne tilbage: dollaren falder nogenlunde i samme hast som olien stiger og dette er en tendens der fortsætter, siger alverdens analytikere.

Til danske publishers: Undgå amerikanske annoncer og benyt lejligheden til selv at benytte AdWords og drag nytte af den potentielt faldende CPC.

Brug f.eks. Partner Ads, Adservice eller lign. Hiv alle de penge du kan ud af AdSense og hold ikke betalinger tilbage for dollarkursens skyld.

Read More