fbpx

Tag Archives: usa

Marketing Online marketing Politik & samfund

Obamas webstrategi: sådan blev han præsident

Obama blev i dag indsat som USA’s 44. præsident – det kan næppe være gået nogle ører forbi. Det er den første sorte af slagsen, og som jeg før har skrevet om, så støtter jeg ham i stor grad. Jeg tror på, at hans visioner for et grønnere USA og hans bud på øgede offentlige investeringer i sidste ende gavner alle: Private, det offentlige, virksomheder og dermed hele verden.

Barack ObamaPå trods af en lille forglemmelse i det rituelle i dag havde Barack Obama og hans stab helt styr på deres online kampagne fra A til Z, og udnyttede de store teknologiske fremskridt og nye internettendenser til deres fordel. Jeg vil skrive om de ting, Obamas stab gjorde for at skabe optimal succes. Mange af deres tricks er faktisk slet ikke så uoverkommelige og kan nemt bruges i din virksomhed ligeså.

Stigende forbrug af internetmedier

For ikke ret lang tid siden kunne man læse om, hvordan amerikanerne er blevet markant mere begejstrede for internettet i forhold til for blot ét år siden. Faktisk bruger hele 40% af amerikanerne internetbaserede medier til at hente deres nyheder fra. TV er stadig favoritten, men Obamas hold var klar over, at det var online, sejren skulle hentes.

Obamas hjemmeside

Barack Obamas webstrategi var en samlet pakke. Alt hang sammen – og det gjorde det også på hans egen hjemmeside. Der var en sektion for hver eneste befolkningsgruppe og navigationen var simpel. Der var 3 mål med hjemmesiden:

  • At få folk til at lave frivilligt arbejde for Obama
  • At få folk til at donere kontante beløb
  • Og naturligt: At få folk til at stemme på Barack Obama

URL’en på visse af Barack Obamas undersider afslørede desuden, at der blev udført A/B-splittests for at undersøge, hvilke websider, der konverterede netop ovenstående mål bedst. Det skulle vise sig at blive en succes: 1,5 million meldte sig frivilligt til at promovere Obama via myBarackObama.com og hjemmesiden indbragte via muligheden for dinationer 600 millioner dollars (2,5 milliarder kroner) fra 3 millioner forskellige mennesker.

Via MyBarackObama.com formåede Obamas hold at skabe et personligt engagement i valgkampen. De mange frivillige ville gennem dette site få at vide, hvad de kæmpede for, hvordan de kunne hjælpe endnu mere og gav dem et personligt engagement.

Der blev i alt brugt 8 millioner dollars på online markedsføring – det er halvdelen af det samlede budget, der i alt blev brugt i 2008 på reklame for partier og politikere. Dette tal virker umiddelbart højt, men værdien af de 1,5 millioner frivillige arbejderes arbejde er markant højere.

Brug af Web 2.0

Barack Obama og hans brug af sociale medierLigesom din virksomhed bør gøre, så brugte Barack Obama mange ressourcer på at benytte sig af de muligheder, som bølgen af Web 2.0-sites har medbragt. ”Obama” havde en masse profiler online, hvilke han brugte til at berette om sine visioner, tanker og naturligvis – skabe et billede af ham som en tillidsfuld mand, med begge ben på jorden. Og endnu vigtigere: At han var til at stole på.
Selv Obamas eget website var bygget efter web 2.0-principper med blogs og mulighed for at kommunikere online med andre frivillige i ens lokalområde.

Brugen af viral markedsføring

Videoen herunder er gået verden rundt og promoverer Barack Obama. Den er i skrivende stund blevet set over 15 millioner gange, og det er alligevel en del!

Netop brugen af sådanne reklamer har sparet Obama for meget. Hvor McCain har måtte købe sig til TV-spots pga. manglende opfindsomhed når det kom til reklamefilm, har Obama ladet sig transportere på en bølge af popularitet i blogosfæren.

De mange unge vælgere

USA har altid haft en ufatteligt lav stemmeprocent, som heldigvis var højere sidste år. Især mange sorte, fattige og unge har enten ikke interesseret sig politisk eller tænkte, at deres stemme alligevel ikke ville gøre en forskel.

Især sidstnævnte gruppe – de unge – var denne gang særligt optagede af at promovere Obama. Obama formåede at komme de unge i øjenhøjde og via de sociale tjenester såsom Facebook og Youtube give dem håb og et engagement.

Jeg kan når du har læst dette kun anbefale dig at tænke mere kreativt. Det koster måske lidt mere i udvikling, men da det letter dine markedsføringsudgifter en pæn del, så er det måske værd at bruge lidt energi der, ikke sandt? 😉

Må du få en god dag, og lad os håbe på, at Obama kan genoprette håbet for millioner af amerikanere, få afsluttet konstant uro i Mellemøsten, få udledningen af drivhusgasser minimeret og sidst, men ikke mindst: Få bremset den økonomiske krise og genoprettet en blomstrende økonomi. 😀

Read More
Politik & samfund

McCain & Palin for president? No thanks!

Jeg støtter Barack Obama, naturligvis gør jeg det.

Hans planer for et bedre USA med en lysere fremtid er lige mig. Endelig en idealist, der tør gå alternative veje. Men grunden til at jeg støtter Obama, er ligeså meget grundet alternativet: En super farlig sammenslutning mellem en mand, hvis kompetencer udelukkende vurderes på baggrund af en krigsindsats for flere årtier siden og en ung, inkompetent højrefløjsekstremist.

Jeg har stiftet bloggen John McCain Lies, dog har jeg desværre ikke haft så meget tid til at opdatere den, hvilket jeg virkelig synes er en skam. Den amerikanske valgkamp er nemlig ligeså beskidt som den plejer – hvis ikke mere.

John McCain og hans medarbejdere ved godt, at hans planer hænger i en tynd tråd, og vælger at gøre det, som ofte er naturligt at gøre som den svage part: at angribe modparten. Rygter om at Obama er muslim, socialist (et bandeord på den anden side af Atlanten), at han har venskaber med terrorister samt at han er antipatriotisk bliver John McCain og hans kampagnemedarbejdere ved med at sprede.

Senest er det kommet frem, at de automatisk laver opkald til vælgere i svingstater midt om natten og udgiver sig for at være fra Obamas kampagne – og hvem gider dog stemme på én, hvis medarbejdere ringer midt om natten flere gange om ugen?

Og så den politik, de vil føre. Ultra konservativ værdipolitik krydret med skattelettelser til landets rigeste – i et land, hvor fattige har så få muligheder og hvor de rigeste har flere muligheder end alle andre steder i verden.

Der er brug for en anden retning, hvor krig ikke længere er nationalsporten, fattighjælp ikke er noget “socialistisk bras” og hvor lobbyisme ikke styrer politikernes beslutninger.

Jeg er overbevist om, at Barack Obama er svaret. Om ikke andet, er han svaret i et land, hvor der de facto kun er to muligheder.

USA har en masse problemer med fattigdom og kriminalitet. Hvorfor? Fordi en stor del af befolkningen er sort, som er højrefløjens svar på alt? Næppe. Fordi en stor del af befolkningen er fattig! Og der er nu engang ofte lighedstegn mellem at være sort og fattig i USA. Desværre.

Amerikanernes svar til hvad som helst er bare “hårdere straffe” uden at tænke på hvad der ligger til grund for kriminelle handlinger og vælger at lade befolkningen i stikken så snart de har afsonet sin straf.

Visse af mainstreammediernes højrepopulistiske agenda fremstiller sorte og latinamerikanerne som en del af samfundet, der ikke er integrerbar – i en nation, der vel og mærke er bygget på indvandring mere end de fleste andre. Medierne er samtidig ejet af republikanere, der punper millioner af dollars i politikernes lommer på lige fod med industrien, der køber ret til at svine, køber sig til ændret lovgivning og politikernes knæfald.

Reform, prosperity, peace“… Det er McCains slogan. Ja, prosperity bliver så for de allermest velstående, og peace vil han opnå ved at drage i krig. Han har – i ramme alvor – udtalt, at det ikke ville gøre ham noget at være i Irak i 10.000 år.

USA har en masse problemer, og svaret er ikke at føre nuværende strategi eller endda gå endnu længere til højre. Jeg siger ikke, at USA skal blive en socialstat, men derimod give lige udgangspunkt, lignende det, vi har i Danmark. Det kan ikke være rigtigt, at fattige mennesker ikke kan bryde den sociale arv, bare fordi de er fattige og ikke kan tage en uddannelse. Det kan ikke være rigtigt at sygesikring ikke er for alle uanset stand.

USA er et frit land og det værner amerikanerne meget om. Men for Guds skyld – lad det dog blive ægte frihed sådan at ALLE – uanset farve, køn og social status – kan blive til det, de duer til og det, de ønsker! Ikke til det, de tvinges til pga. forældrenes indkomst.

Når nu vi er ved emnet, så tjek lige denne ud: Palin as president

Read More