fbpx
Politik & samfund

McCain & Palin for president? No thanks!

Jeg støtter Barack Obama, naturligvis gør jeg det.

Hans planer for et bedre USA med en lysere fremtid er lige mig. Endelig en idealist, der tør gå alternative veje. Men grunden til at jeg støtter Obama, er ligeså meget grundet alternativet: En super farlig sammenslutning mellem en mand, hvis kompetencer udelukkende vurderes på baggrund af en krigsindsats for flere årtier siden og en ung, inkompetent højrefløjsekstremist.

Jeg har stiftet bloggen John McCain Lies, dog har jeg desværre ikke haft så meget tid til at opdatere den, hvilket jeg virkelig synes er en skam. Den amerikanske valgkamp er nemlig ligeså beskidt som den plejer – hvis ikke mere.

John McCain og hans medarbejdere ved godt, at hans planer hænger i en tynd tråd, og vælger at gøre det, som ofte er naturligt at gøre som den svage part: at angribe modparten. Rygter om at Obama er muslim, socialist (et bandeord på den anden side af Atlanten), at han har venskaber med terrorister samt at han er antipatriotisk bliver John McCain og hans kampagnemedarbejdere ved med at sprede.

Senest er det kommet frem, at de automatisk laver opkald til vælgere i svingstater midt om natten og udgiver sig for at være fra Obamas kampagne – og hvem gider dog stemme på én, hvis medarbejdere ringer midt om natten flere gange om ugen?

Og så den politik, de vil føre. Ultra konservativ værdipolitik krydret med skattelettelser til landets rigeste – i et land, hvor fattige har så få muligheder og hvor de rigeste har flere muligheder end alle andre steder i verden.

Der er brug for en anden retning, hvor krig ikke længere er nationalsporten, fattighjælp ikke er noget “socialistisk bras” og hvor lobbyisme ikke styrer politikernes beslutninger.

Jeg er overbevist om, at Barack Obama er svaret. Om ikke andet, er han svaret i et land, hvor der de facto kun er to muligheder.

USA har en masse problemer med fattigdom og kriminalitet. Hvorfor? Fordi en stor del af befolkningen er sort, som er højrefløjens svar på alt? Næppe. Fordi en stor del af befolkningen er fattig! Og der er nu engang ofte lighedstegn mellem at være sort og fattig i USA. Desværre.

Amerikanernes svar til hvad som helst er bare “hårdere straffe” uden at tænke på hvad der ligger til grund for kriminelle handlinger og vælger at lade befolkningen i stikken så snart de har afsonet sin straf.

Visse af mainstreammediernes højrepopulistiske agenda fremstiller sorte og latinamerikanerne som en del af samfundet, der ikke er integrerbar – i en nation, der vel og mærke er bygget på indvandring mere end de fleste andre. Medierne er samtidig ejet af republikanere, der punper millioner af dollars i politikernes lommer på lige fod med industrien, der køber ret til at svine, køber sig til ændret lovgivning og politikernes knæfald.

Reform, prosperity, peace“… Det er McCains slogan. Ja, prosperity bliver så for de allermest velstående, og peace vil han opnå ved at drage i krig. Han har – i ramme alvor – udtalt, at det ikke ville gøre ham noget at være i Irak i 10.000 år.

USA har en masse problemer, og svaret er ikke at føre nuværende strategi eller endda gå endnu længere til højre. Jeg siger ikke, at USA skal blive en socialstat, men derimod give lige udgangspunkt, lignende det, vi har i Danmark. Det kan ikke være rigtigt, at fattige mennesker ikke kan bryde den sociale arv, bare fordi de er fattige og ikke kan tage en uddannelse. Det kan ikke være rigtigt at sygesikring ikke er for alle uanset stand.

USA er et frit land og det værner amerikanerne meget om. Men for Guds skyld – lad det dog blive ægte frihed sådan at ALLE – uanset farve, køn og social status – kan blive til det, de duer til og det, de ønsker! Ikke til det, de tvinges til pga. forældrenes indkomst.

Når nu vi er ved emnet, så tjek lige denne ud: Palin as president

You may also like
Usømmelig omgang med andres penge
Grundloven er udemokratisk!

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage