fbpx
Politik & samfund

Ny Alliance – hvorfor så stor en fiasko?

Ny Alliances tilbagegang vil ingen ende tage!

Partiet har nu rundet 1,2% – den hidtil dårligste meningsmåling.

Partiet må anses for at være populister. Det partiet, som de fordomsfrie, internationaliserede borgerlige kom til fra nær og fjern. Mange fra Venstre og Konservative, men der har nu også været historier om byrådsmedlemmer fra SF, der har skiftet spor.

Og det er ganske forståeligt. Ny Alliance er et ret fornuftigt parti, der i sin pure form kan vinde mange stemmer.

Problemet er bare, at de er direkte utroværdige. Herunder begrunder jeg, hvorfor det er nyere tids største fiasko.

 • Intet partiprogram
  Inden partiet havde et egentligt parti- og principprogram havde det allerede over 30.000 medlemmer. De havde ganske vist kommet med 4 hovedpunkter, men hvordan dette skulle kunne skabe 30.000 medlemmer kan uden tvivl blot tilskrives Khader-effekten.
 • Jørgen Poulsen
  Jørgen Poulsen er en mand i modvind. (Han bør skrive endnu en selvbiografi, fordi han sidste rummede kun halvdelen af hvad manden har oplevet. Den næste kunne hedde “Poulsen – En færdig mand”. Spøg til side.) Men han kom med nogle udtalelser, der var 100% modstridende med partiets allerede på den første dag, han officielt var medlem. Det er ikke skide smart, når linjen i forvejen ikke er helt klar.
 • Ingen klar statsminister
  Partiet valgte først én af de sidste dage i valgkampen at pege entydigt på Fogh som deres statsminister, men ønskede alligevel en dronningerunde. Det virkede nok for mange ret sløset og især op igennem valgkampen, hvor partiet aldrig svarede direkte på spørgsmålet om, hvem der var deres foretrukne statsminister. Det er farligt for et nøgleparti som Ny Alliance!
 • Finansiering af flad skat på 40%
  Rigtig mange var lune tilhængere af en flad skat på 40,3% men hvordan kunne denne finansieres? Partiet satsede på, at op imod halvdelen kunne hentes vha. dynamiske effekter, hvilket klart blev afvist af førende forskere. Folk ville nemlig hellere bruge et eventuelt økonomisk råderum til at holde fri, fremfor at arbejde – især de små-konservative fra Ny Alliance.

Det bliver i hvert fald spændende at se, hvor partiet står om et par måneder. Mon ikke det blot var en farse?

You may also like
Obamas webstrategi: sådan blev han præsident
Skattereformen kom alt for sent

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage