fbpx
Internettet

Spam er et væsentligt miljøproblem

Spam skyld i dobbelt så meget CO2 som alle danske husstande tilsammen!

Spam-mails er ikke bare irriterende. De er også skadelige for miljøet. Det viser en rapport fra McAfee (du ved – dem med internet security). Rapportens navn er “The Carbon Footprint of e-mail Spam” og den hævder, at hele 62 billioner (62.000.000.000.000) spam-mails udsendes årligt og det giver et CO2-udslip på 17 mio. ton. Det svarer til elforbruget i 2,4 millioner amerikanske husstande, og da de bruger omtrent dobbelt så meget energi som danske husstande, må det jo svare til dobbelt så meget CO2, som danske husstande samlet set udleder.

CO2-udslippet fra spam-mails kan også sammenlignes med udslippet fra 3,1 mio. tørstige personbiler, der årligt brænder over syv milliarder liter benzin af.

Hvorfor så stort energiforbrug?

Energien kræves både når alle disse spam-mails skal afsendes, modtages og læses. Hver enkelt spam-mail udleder omtrent lige så meget energi, som en personbil bruger på at køre en enkelt meter. Når det ganges op, svarer det til en personbil, der kører rundt om jorden 1,6 mio. gange. En femtedel af al den energi, som der bruges i en mellemstor virksomhed på at håndtere e-mails kan tilskrives spam.
Når det så er sagt, så bliver vi nødt til at sende en tak til de kære spamfiltre. Uden dem ville energiforbruget og dermed også CO2-produktionen nemlig være over fire gange højere!

McColo-sagen har givet meget.

Webhosting-firmaet McColo, der var meget berygtet for sine forbindelser til spammere, blev sidste år lukket af den amerikanske regering. Dagen efter faldt antallet af spam-mails med hele 70 procent., svarende til at man pludselig havde fjernet 2,2 millioner biler fra vejene.

Det er meget skræmmende, at spam-mails alene bidrager med så meget til den globale opvarmning. Og når det så er sagt, dækker denne rapport kun e-mails. Så har vi alle mulige andre typer af spam, som McAfee ikke har medregnet.

Man kan opfordre til at installere et godt spamfilter, så vi i det mindste slipper for en lille andel af problemet.

Fortsat god weekend! 🙂

You may also like
.dk-domæner efter Google PageRank
Google advarer mod sig selv
2 Comments
  • Morten sep 14,2010 at 13:42

    Shit forurener de virkelig så meget? Jeg tør slet ikke tænke på, hvordan den forureningskurve ser ud. Den må jo stige voldsomt uge for uge for uge…

  • Preben okt 18,2011 at 15:05

    Jeg kan kun sige det samme som Morten. Det er jo helt vildt at det er så meget! Jeg troede slet ikke det var oppe i de så store former for tal. Længe leve spam-filteret!

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage